10 beste schoonheidsspecialiste-scholen in Oklahoma 2023| Vereisten, kosten en hoe aan te vragen

Op de scholen voor schoonheidsspecialisten in Oklahoma leer je welke diensten en technieken relevant zijn in moderne spacentra en salons.

Je training laat je zien hoe je met klanten moet werken, verschillende huidproblemen moet behandelen en verschillende producten en hulpmiddelen moet gebruiken om verschillende effecten te bereiken. Erkende scholen voor schoonheidsspecialisten in Oklahoma volgen een kerncurriculum.

Lees ook: 13 beste handelsscholen in Maryland

Hoe lang zijn schoonheidsspecialiste-scholen in Oklahoma?

In Oklahoma moet je minimaal 600 uur studeren aan een erkende schoonheidsschool in Oklahoma. Als alternatief kun je in plaats daarvan een stage lopen, die in totaal 1.200 uur moet bedragen.

De Oklahoma State Board vereist geen permanente educatie tijdens verlengingsperioden. Dat gezegd hebbende, is het volgen van cosmetologiecursussen om een ​​meer gevorderde schoonheidsspecialiste te worden en meer geld te verdienen een geweldig idee!

CONTROLEER OOK: Beste schoonheidsspecialiste-scholen in South Carolina

Hoe word je een schoonheidsspecialiste in Oklahoma

  • U moet eerst afstuderen aan een door de Oklahoma Board goedgekeurde schoonheidsspecialisteschool in OKC om uw licentie voor schoonheidsspecialiste in Oklahoma te krijgen.
  • Met het bord kun je kiezen uit vele openbare scholen en particuliere scholen in de hele staat,
  • Uw tweede stap op weg naar het verkrijgen van uw licentie voor cosmetologie in Oklahoma is het behalen van twee licentie-examens: schriftelijke en praktische examens.
  • Na het voltooien van de volledige cursus of stage moet je slagen voor een schriftelijk en praktisch examen. Het schriftelijk theorie-examen kan via PSI Exams Online worden ingepland op een geregistreerde toetslocatie. Het duurt 90 minuten.
  • Het behandelt verschillende onderwerpen, maar verschilt niet van wat je tijdens je studie hebt geleerd. Vervolgens leg je het oefenexamen Oklahoma Board af. De gemeente stelt een tijd, datum en plaats vast.
  • U moet uw kit meenemen en kunt verwachten dat deze wordt beoordeeld op uw opstelling en klantbescherming, massage, stomen, handverwijdering, ontharing en gezichtsbehandelingen, om er maar een paar te noemen. Zodra dit is voltooid, moet u uw eerste licentie aanvragen.

CONTROLEER OOK: 11 beste schoonheidsspecialiste-scholen in AZ

Hoeveel verdienen schoonheidsspecialisten in Oklahoma?

Werk als schoonheidsspecialist in Oklahoma. Met slechts een paar jaar ervaring en hard werken bouw je een reputatie op voor alles, van eenvoudige gezichtsbehandelingen tot geweldige klantervaringen. U kunt een basisinkomen van meer dan $ 30.000 verwachten.

In Oklahoma City en daarbuiten is er een steeds toenemende vraag naar schoonheidsprofessionals die diensten willen verlenen die de huid verjongen, herstellen, verfrissen en verjongen.

Volgens de Oklahoma Employment Security Commission zullen de kansen voor schoonheidsspecialisten over de hele staat met 11% toenemen.

CONTROLEER OOK: 9 beste schoonheidsspecialiste-scholen in Philadelphia

Wat zijn de beste schoonheidsspecialiste-scholen in Oklahoma?

Na grondig onderzoek, ranglijsten, beoordelingen en waardeaanbiedingen hebben we een lijst samengesteld met de beste schoonheidsspecialiste-scholen in Oklahoma. Hieronder vindt u de lijst.

#1 Central State Beauty and Wellness College – Oklahoma City

Bij het Central State College of Beauty and Wellness krijg je een opleiding in cosmetologie met de nadruk op kernactiviteiten.

De esthetiekschool in Oklahoma biedt VA-voordelen voor veteranen en vier andere beurzen om studenten te helpen hun opleiding te financieren.

Central State Beauty and Wellness College biedt ook plaatsingsdiensten voor elke student, waardoor u verbinding kunt maken met het netwerk van schoonheidsspecialisten dat beschikbaar is in Oklahoma.

In 2015 ontving de school de School of Excellence Award van de Accrediting Commission for Professional Schools and Colleges voor haar inzet voor het aanbieden van kwaliteitsprogramma’s.

BEZOEK WEBSITE

#2 Paul Mitchell-school – Tulsa

Door je cosmetologie-opleiding bij Paul Mitchell voort te zetten, kun je in contact komen met honderden Paul Mitchell-salons in Oklahoma en daarbuiten.

Dit programma zal je helpen slagen als schoonheidsspecialist, waarbij de nadruk ligt op het leren van het Paul Mitchell Haircut System en goed salonbeheer en zakelijke praktijken.

De Tulsa-campus van de school biedt een geweldige plek om te leren, en je kunt betrokken zijn bij de gemeenschap door middel van haar- en schoonheidsshows die ten goede komen aan een goed doel.

De Paul Mitchell School accepteert VA-voordelen voor veteranen en beurzen voor gekwalificeerde studenten. Na je afstuderen word je verbonden met Paul Mitchell-salons en een netwerk van salons en schoonheidswerkplekken in het hele land.

BEZOEK WEBSITE

Lees verder: 12 beste handelsscholen in Indiana

# 3 Broken Arrow Beauty College & Cosmetology Education Center

Dit programma heeft tot doel uitstekende schoonheidsspecialisten te ontwikkelen, te beginnen met een professioneel ontworpen moderne salon en leeromgeving.

Deze school heeft ook een opleidingscentrum voor schoonheidsspecialiste voor studenten in de omgeving van Tulsa.

Als je ambitieus bent, kun je dit programma op tijd afronden met fulltime lessen. 82 procent van de studenten studeert in vijf maanden af. Je kunt dit programma in deeltijd afronden met avondlessen als je een drukke agenda hebt.

Het zakelijke segment wordt gecombineerd met het curriculum voor schoonheidsspecialiste voor een goed afgeronde opleiding. U kunt hulp krijgen bij het betalen van uw opleiding door middel van beurzen of onderwijsuitkeringen voor veteranen als u daarvoor in aanmerking komt.

We moedigen je aan om ten volle te profiteren van het loopbaanontwikkelingsprogramma van de school, dat sterke relaties onderhoudt met salons en spa’s in het grootstedelijk gebied.

BEZOEK WEBSITE

Lees verder: 14 beste handelsscholen in Connecticut

#4 Clary Sage College – Tulsa

Deze particuliere universiteit zonder winstoogmerk is een unieke school en is gespecialiseerd in schoonheid en design en biedt programma’s op maat voor negen beroepen. Het wordt daarom beschouwd als een van de beste scholen voor schoonheidsspecialisten in Oklahoma.

De schoonheidsspecialiste-opleiding resulteert in een diploma schoonheidsspecialiste en het recht om in de staatsraad te worden getoetst voor het verkrijgen van een licentie.

Het curriculum omvat de ontwikkeling van retail- en managementvaardigheden, evenals de kunst van esthetiek. De faciliteiten zijn professioneel, helder verlicht en modern.

Studenten kunnen meer te weten komen over beschikbare beurzen en profiteren van veteranenonderwijs. Elk jaar krijg je de kans om deel te nemen aan gemeenschapsevenementen, zoals de jaarlijkse liefdadigheidsmodeshow van de school.

Het programma voor werkgelegenheidsondersteuning biedt een arbeidsparticipatie van 78 procent voor afgestudeerden in de cosmetologie. Dit programma omvat ook een stage van twee maanden in de salon van de school.

BEZOEK WEBSITE

#5 Francis Tuttle Technologiecentrum – Oklahoma City

Het esthetiekprogramma op deze vakschool bereidt je voor op succes door twee verschillende campuslocaties in Oklahoma City aan te bieden waar je je studie kunt voltooien.

Studenten kunnen profiteren van verschillende voordelen die deze school haar studenten biedt. Voordelen zoals loopbaanbegeleiding, beurzen, VA-voordelen en de mogelijkheid om deel te nemen aan veel gemeenschapsevenementen en filantropische projecten.

U kunt ook gebruikmaken van de afdeling Business and Entrepreneurship Services van de school. De afdeling helpt studenten sterke zakelijke vaardigheden te ontwikkelen om hen voor te bereiden op zelfstandig oefenen in een gevestigde salon of meer ambitieuze inspanningen, zoals het openen van hun eigen spa.

BEZOEK WEBSITE

#6 Erfgoedcollege – Oklahoma City

Deze school biedt een verscheidenheid aan programma’s in genezing en geneeskunde, met een speciaal programma in esthetiek. Je trainingsprogramma omvat het aanleren van technieken zoals gezichtsbehandelingen, microdermabrasie, harsen en peeling.

Je leert ook over chemische peelings, lichaamsbehandelingen en lichaamspakkingen. Na je afstuderen kun je gebruik maken van de afdeling loopbaanbegeleiding van de school. Het is speciaal ontworpen om u te helpen bij het vinden van uw eerste baan nadat u bent geslaagd voor het staatsexamen.

Gediplomeerde schoonheidsspecialisten in dit programma zijn bereid om te werken in gezondheidsclubs, dermatologieklinieken, privépraktijken en kantoren voor plastische chirurgie.

BEZOEK WEBSITE

Lees ook: Beste handelsscholen voor elektriciens in de VS

#7 Metro-technologiecentra – Oklahoma City

Dit cosmetologieprogramma wordt aangeboden op de South Bryant-campus van de school in de wijk Oakcliff.

Om het voor studenten zo gemakkelijk te maken om dit toch al betaalbare programma aan te schaffen, biedt de school beurzen aan en accepteert ze GI Bill-educatieve voordelen.

Het nachtprogramma dat beschikbaar is via Metro Tech is ideaal voor mensen met werkverplichtingen overdag. Tijdens het afronden van je studie kun je actief deelnemen aan de lokale gemeenschap via door de school gesponsorde outreach-evenementen.

Nadat je bent afgestudeerd en geslaagd bent voor je licentie-examen, kun je het studentenwerkprogramma van de school gebruiken om je eerste baan te vinden.

BEZOEK WEBSITE

#8 Moore Norman Technologiecentrum – Norman

De meest recente cijfers van het Moore Norman Technology Center tonen 100% werkgelegenheid voor afgestudeerden, maar de school deed er alles aan om indruk op ons te maken.

Het curriculum hier bevat een segment over de ontwikkeling van spa-bedrijven, die u voorbereiden op een carrière als onafhankelijke beoefenaar of zelfs op een dag als eigenaar van een spa.

In het etiologieprogramma van Moore Norman Tech komt u mogelijk in aanmerking voor een studiebeurs om uw opleiding te helpen betalen, en gekwalificeerde veteranen kunnen profiteren van de GI Bill.

Als onderdeel van een groter educatief centrum vind je ook tal van mogelijkheden om positief betrokken te raken bij de gemeenschap en een verschil te maken.

Als je bent afgestudeerd, kun je de arbeidsbemiddelingsdiensten van de school gebruiken om je te helpen een baan te vinden in een medische spa of een andere esthetische praktijk waar je van houdt.

Tot slot kan de waarde van deze school niet worden onderschat. Deze school is niet alleen onovertroffen, maar ook de meest betaalbare.

BEZOEK WEBSITE

Lees verder: Beste handelsscholen in Texas

#9 Sand Springs Schoonheidsinstituut – Sand Springs

Deze cursus leert u de grondbeginselen van esthetiek, inclusief essentiële zakelijke vaardigheden, en voorziet u van een positieve houding, een gevoel van persoonlijke integriteit en zelfvertrouwen.

Je kunt het programma voltooien op de twee locaties van beide scholen, in de buurt van Tulsa in Sand Springs of Jenks Beauty College.

Veteranen kunnen hier profiteren van onderwijs en alle studenten hebben toegang tot de arbeidsbemiddelingsdiensten van de school. Je werkt met de beste producten, zoals Redkin, OPI, Keratin Complex en Dermalogica.

BEZOEK WEBSITE

Gevolgtrekking

Hoewel er in Oklahoma veel eersteklas schoonheidsscholen zijn, hebben we de beste voor u geselecteerd. Dit is een goede lijst met uitgangspunten als je niet weet waar je moet beginnen.

Te midden van de groeiende vraag naar deskundige huidverzorgingsdiensten, doen medische centra, dermatologen en andere esthetische praktijken hun best om nieuw talent direct na school aan te werven. Daarom hebben we besloten om onze toplijst samen te stellen van de beste scholen voor schoonheidsspecialisten in Oklahoma die programma’s aanbieden die voldoen aan de licentievereisten van de staat.

Lees verder: 19 beste handelsscholen in Florida

Schoonheidsspecialiste Scholen in Oklahoma Veelgestelde vragen

Hoe verleng ik mijn schoonheidsspecialiste-licentie in Oklahoma?

Verlengingen van licenties voor cosmetologie in Oklahoma vinden elk jaar plaats op de verjaardag van de licentiehouder. U moet uiterlijk op de laatste dag van uw geboortemaand verlengen om de toeslag van $ 10 voor te late betaling te vermijden. De kosten voor het verlengen van de licentie van een schoonheidsspecialist zijn $ 25. Cosmetologie-uren voor permanente educatie zijn niet vereist voor licentieverlenging, maar cosmetologie-CEU’s worden altijd aanbevolen om op de hoogte te blijven van de branche. De enige uitzondering op deze verlengingsdatum is kapperszaken; Kappers moeten hun licentie elk jaar op de laatste dag van juni vernieuwen.

Waar kunnen schoonheidsspecialisten werken in Oklahoma?

Terwijl je esthetische theorie, technieken en vaardigheden leert, kun je genieten van de flexibiliteit van verschillende loopbaantrajecten. Veel schoonheidsspecialisten beginnen bij een plaatselijke salon of spa en werken voor uurloon plus fooien. Als je eenmaal een reputatie en een loyaal klantenbestand hebt opgebouwd, kun je je spa openen of zelfstandige worden en een kamer huren bij een plaatselijke salon. Met voldoende ervaring kun je werken met concurrerende huidverzorgingsmerken, trainen in salons of een esthetiekinstructeur worden.

Zijn er veel vraag naar schoonheidsspecialisten in Oklahoma?

Gelukkig is de huidverzorgingsindustrie in Oklahoma booming. Tegen 2026 (2019) verwachten we een toename van 11% in vacatures. Het Bureau of Labor Statistics rapporteert een gemiddeld salaris van $ 51.530 per jaar in Oklahoma (2020).

Referenties

Aanbeveling van de redactie

Deel dit alstublieft met familie en vrienden

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *